Domov Fotografija Nenavadno Kontakt
zarko-galerija.info

Avdiovizualna fotografija

Pri avdiovizualni fotografiji se uporabi za zgodbo od ene do več fotografij. Pripoved se lahko oblikuje z delnimi video vložki v kombinaciji z zvokom, morda še s teksti in tehnično izvede v ustrezni "slideshow" ali podobni programski opremi. Z dovolj domišljije in ustvarjalne žilice, smo lahko s tako oblikovanimi pripovedmi, zelo zanimivi in odlični pripovedovalci. "Avdiovizualna fotografija" kot bi jo lahko poimenoval, je tako ena dodatna oblika fotografskega izražanja, predvsem za tiste fotografe, ki si želijo, poleg že uveljavljenega, tudi kaj novega in drugačnega. Zgoraj je ena od mojih prezentacij avdiovizaulnih fotografij “Dogodki v Občini Radovljica 2014/6.” Sledijo štirje linki na avdiovizualne fotografije drugih avtorjev: Link 1; Link 2; Link 3; Link 4; P.S.: “Avdiovizualna fotografija” je moja besedna skovanka, ker še nisem zasledil primernega poimenovanja za to.

Fotografija

“Zelo težko bi kdo nasprotoval trditvi, da je fotografija iz leta v leto vse pomembnejša in bolj nujna v našem vsakdanjiku. Taka in  drugačna socialna omrežja, elektronska pošta, blogi, sporočila MMS in tablice ter splošna navezanost na svetovni splet ali celo odvisnost od njega nam danes narekujejo ritem. Prav povsod pa potrebujemo fotografije, ki so tako postale nezamenljivi del tega virtualnega in predvsem vizualnega povezovanja. Vendar pa množičnost vedno zahteva tudi višje standarde. Preprosti, včasih tehnično nepopolni posnetki pač več niso dovolj in danes je treba pokazati še kaj več." To je del spremne besede Arneja Hodaliča k "Digitalni fotografij 4", avtorja Scotta Kelby-a. Zadnji stavek sem poudaril in del tega podčrtal, avtor teh spletnih strani. Sporočilo se mi zdi dovolj aktualno, da ga vključujem v svoj spletni prispevek.
© 2015 - izdelava spletne strani, Žarko Petrovič zadnja sprememba: 9 .6. 2015

Foto galerije

Ljudje
Kreativ
Narava
Eksterier
G. 1 - Ljudje G. 1 - Ljudje G. 2 - Kreativ G. 2 - Kreativ G. 3 - Narava G. 3 - Narava G. 4 - Eksterier G. 4 - Eksterier

Naključna fotografija

Večkrat pridemo do dobre ali do pripovedno zanimive fotografije povsem po naključju (desno). Tako je bilo tudi 9.10.2006. Fotografiral sem gradnjo novega viadukta Peračica pri Brezjah na Gorenjskem. Šele pri pregledu fotografij na računalniku sem ugotovil, da ni bil zanimiv za fotografiranje samo gradbeni objekt, temveč tudi "duh delavske solidarnosti" ... To je bilo še v času, ko so naša gradbena podjetja veljala za zgled produktivno uspešnih in konkurenčnih slovenskih podjetij ...
Fotografija